Μελέτη Περίπτωσης του SILOffGyn ως Εναλλακτική Θεραπευτική Επιλογή στα Κονδυλώματα του Κόλπου

Μελέτη Περίπτωσης του SILOffGyn ως Εναλλακτική Θεραπευτική Επιλογή στα Κονδυλώματα του Κόλπου

H επιστημονική  ομάδα του τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» , η οποία αποτελείται από τους ιατρούς Ψωμιάδου Β., Γιαννουλόπουλος Δ, Τσούρας Π, Κορφιάς Δ, Καραβιώτη E, Iavazzo C, Καλίνογλου Ν, Βοργιάς Γ.,  ανακοίνωσε στο  11th Athens Congress on Women’s Health and Disease «Preconception to Menopause»  την παρακάτω μελέτη μιας κλινικής περίπτωσης στην οποία εφάρμοσαν το προϊόν SiLOffGyn, ως εναλλακτική θεραπεία για τα κανδυλώματα του κόλπου.

Το συνέδριο διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και Παιδιατρικής και το 2ο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης επιστημονικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στην γυναικεία υγεία. το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Σας παραθέτουμε την μελέτη περίπτωσης την οποία μπορείτε να δείτε και δημοσιευμένη από το επίσημο περιοδικό του συνεδρίου.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: O ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) συνδέεται άμεσα με τα οξυτενή κονδυλώματα και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τη δεύτερη πιο συνηθισμένη νεοπλασία στις γυναίκες.

Εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία για τον ίδιο τον ιό,  πολλές φαρμακευτικές αγωγές έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμησή του, στοχεύοντας κυρίως στο να μεταβάλλουν την ανοσολογική απόκριση του ασθενούς.

ΣΚΟΠΟΣ: Να ανακοινώσουμε ένα περιστατικό κολπικών κονδυλωμάτων, το οποίο θεραπεύσαμε με SiloffGyn, ένα μείγμα με κουρκουμίνη, αλόε Βέρα, amla και άλλα φυσικά συστατικά.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ: Αναφέρουμε μια μετεμμηνοπαυσιακή  ασθενή 54 ετών με ιστορικό κολπικών κονδυλωμάτων και επίμονο HPV, η οποία υπεβλήθη σε αγωγή στην κλινική μας για 6 μήνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μεταξύ των συντηρητικών μεθόδων θεραπείας είναι η ιμικιμόδη (imiquimod), όμως σύντομα η ασθενής διαγνώστηκε με δυσανεξία σε αυτή την ουσία. Ως εναλλακτική λύση, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το SiloffGyn, το οποίο εφαρμόσαμε στην περιοχή του κονδυλώματος 3 φορές την εβδομάδα για 6 μήνες. Παρατηρήθηκε βελτίωση έπειτα από κάθε κλινική εξέταση και επανέλεγχο της βλάβης. H κολποσκόπηση ύστερα από 6 μήνες επιβεβαίωσε τη βελτίωση των ευρημάτων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: H HPV λοίμωξη και τα οξυτενή κονδυλώματα είναι πολύ κοινά στις γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων. Το SiloffGyn θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα από τα όπλα των γυναικολόγων στην καταπολέμησή τους.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: HPV, κονδυλώματα κόλπου, κουρκουμίνη

Δημοσίευση Μελέτης Περίπτωσης στο επίσημο περιοδικό του συνεδρίου

11th Athens Congress
on Women’s Health and Disease «Preconception to Menopause»