Παρουσίαση μελέτης περιστατικών για το SILOffGyn στο συνέδριο “Παθολογία Τραχήλου & Κολποσκόπηση: Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία & Περαιτέρω Διαχείριση – Παρουσίαση Περιστατικών”

Στα πλαίσια του τριήμερου Ετήσιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HECPA), στα Ιωάννινα, στις 09-11 Νοεμβρίου 2018, με θέμα: “Παθολογία Τραχήλου & Κολποσκόπηση: Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία & Περαιτέρω Διαχείριση – Παρουσίαση Περιστατικών”, παρουσιάστηκε η πολυκεντρική μελέτη των πρώτων ενδεικτικών αποτελεσμάτων κατά την εφαρμογή της κολπικής κρέμας SILOffGyn σε περιστατικά.

Εκ μέρους του HeCPA Group μίλησαν οι παρακάτω γυναικολόγοι:

  • Ε.Παρασκευαιδης ,καθηγητης Μ-Γ Ιατρικης Σχολης Ιωαννινων ,Προεδρος Ελληνικης Εταιρειας Κολποσκοπησης & Παθολογιας Τραχηλου
  • Α.Αθανασιου,επιστημονικος Συνεργατης HeCPA Group,Ιωαννινα
  • E.Κοντομανωλης, επικουρος καθηγητης Μ-Γ Ιατρικης Σχολης Αλεξανδρουπολης
  • Γ.Μιχαηλ, λεκτορας Μ-Γ Ιατρικης Σχολης Πατρας
  • Α.Βατοπουλου,επιστημονικη συνεργατης Α’ Μ-Γ κλινικης Αριστοτελειου    Πανεπιστημιου , νοσοκομειο Παπαγεωργιου

Στο συνέδριο, υπογραμμίστηκε ότι ο κύριος λόγος, για τον οποίο απαιτείται  ιδιαίτερη προσοχή είναι η αδιαμφισβήτητη σήμερα γνώση ότι όλες οι αφαιρετικές μέθοδοι θεραπείας, οι οποίες αφαιρούν το παθολογικό τμήμα του τράχηλου, μπορεί, σε ποσοστά πολλαπλάσια του γενικού πληθυσμού, να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες σε μελλοντικές κυήσεις. Αυτές μπορεί να είναι από απλή ήπια προωρότητα (<37 εβδομάδες) έως πολύ βαριές μορφές της (δηλαδή νωρίτερα από τις 32, 28 ή ακόμα και 26 εβδομάδες κύησης), και συνεπώς να υπάρξει αυξημένος κίνδυνος προγεννητικής θνησιμότητας ή και οι αποβολές 2ου τρίμηνου. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η αιτιοπαθογένεση της κατάστασης αλλά φαίνεται ότι η δυσμενής αυτή επίπτωση είναι δοσοεξαρτώμενη. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερο τμήμα τραχήλου αφαιρείται, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα επιπλοκών.

Μέχρι πρότινος, κατά την συντηρητική παρακολούθηση των χαμηλόβαθμων αλλοιώσεων ή της HPV λοίμωξης, δεν είχαμε κάποια δυνατότητα μη επεμβατικής παρέμβασης, ώστε να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει την HPV λοίμωξη και να οδηγήσει τις χαμηλόβαθμες αλλοιώσεις σε υποστροφή. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια. Ωστόσο, στην φαρέτρα μας πλέον έχουμε ένα νέο σκεύασμα: Το SilOffGyn, το οποίο φαίνεται ότι και αυξάνει την πιθανότητα και επιταχύνει την διαδικασία της αυτόματης υποστροφής σε διάστημα μόλις 3 – 6 μηνών.

Το SilOffGyn είναι μια ενδοκολπική κρέμα με βάση την κουρκουμίνη (αλλά περιέχει και άλλα συστατικά, όπως ινδικό φραγκοστάφυλο Amla, AloeVeragel και δοκοναζόλη). Η κουρκουμίνη είναι μια «θαυματουργή» ουσία, που, πέρα από το να νοστιμίζει το φαγητό, μπορεί να έχει εφαρμογή σε πολλούς καρκίνους, καθώς και σε ασθένειες διάφορων συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, όπως του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού, ενδοκρινικού, γαστρεντερικού κλπ.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην πλειοψηφία των ασθενών, η κολποσκοπική εικόνα βελτιώνεται θεαματικά μέσα σε 6 ή ακόμα και 3 μήνες. Στα 2 περιστατικά που ενδεικτικά παραθέτουμε, ακόμα και κάποιος που δεν έχει καθόλου εμπειρία στις κολποσκοπήσεις, μπορεί να δει πώς οι περιοχές με το acetowhiteepithelium (οι «άσπρες» περιοχές), οι οποίες είναι οι περιοχές με την HPV λοίμωξη ή την χαμηλόβαθμη αλλοίωση, μπορούν να περιοριστούν ή και να εξαφανιστούν σε μόλις 6 μήνες.

Case 1

Εντύπωση προκαλεί η σχεδόν εξαφάνιση της βλάβης, που απεικονίζει το κόκκινο βέλος στους 6m

Case 2

Στους 6m, το Acetowhiteepithelium έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και ανευρίσκεται κυρίως στην περιφέρεια της ζώνης μετάπλασης (κόκκινα βέλη), ενώ προηγουμένως καταλάμβανε το μεγαλύτερο τμήμα της ζώνης μετάπλασης.

Παρόμοια βελτίωση είχαν οι περισσότερες ασθενείς και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και φαίνεται ότι η κουρκουμίνη είναι όντως μια ουσία που διευκολύνει και επιταχύνει την κάθαρση της HPV λοίμωξης και των χαμηλόβαθμων αλλοιώσεων.

Μάθετε περισσότερα για τον HPV